De beste smartphones voor fotografie voorgesteld

De beste smartphones voor fotografie voorgesteld

Tegenwoordig wordt onze smartphones voor bijna alles gebruikt behalve het telefoneren. Het is dus essentieel dat we lette op zaken die tot enkele jaren geleden een stuk minder relevant waren als we op zoek gingen naar een nieuwe telefoon. Mede daarom is het vandaag de dag zo ontzettend moeilijk om een geschikt toestel te vinden, aangezien ze allemaal hun eigen sterke en ook zwakke punten hebben.

Toch zien we, dat vooral als het aankomt op de kwaliteit foto’s die tegenwoordig worden gemaakt met onze smartphone, dit zienderogen vooruit is gegaan ten opzichte van jaren geleden – zelfs tot het niveau dat sommige smartphonecamera’s beter zijn dan veel compactcamera’s en instantcamera’s. Maar wat zijn nu de beste telefoons om te te fotograferen? Om je antwoord je kunnen geven op die vraag, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Beste keuze
Samsung
€439,00
Meer info
€1.399,00
Meer info
Beste prijs-kwaliteit
Samsung
€333,00
Meer info

De Iphone 13 Pro en 13 pro max

Als we kijken naar de nieuwste toestellen met een kwalitatief hoogwaardige camera, dan komen we uit bij de pro modellen van Iphone. De iPhone 13 pro en de 13 pro max beschikken namelijk over een maar liefst 12 megapixel camera met een diafragma van f/1,5. Ook beschikken deze toestellen over een groothoeklens, waardoor je niet alleen tot wel 40 keer kunt inzoomen, maar ook kunt uitzoomen. Wat deze iPhone echt onderscheid, is dat ook bij weinig licht de kwaliteit van de foto ontzettend goed zijn. Dit maakt het dat de iPhone 13 pro en de 13 pro max absoluut gezien mogen worden als één van beste toestellen als het gaat om fotografie met de smartphone.

€1.149,00
Meer info
Apple
€1.150,00
Meer info
€1.335,30
Meer info
€1.339,00
Meer info

Samsung Galaxy S22 Ultra

In deze lijst mag natuurlijk Samsung absoluut niet ontbreken. Waar de toestellen van Samsung Apple jarenlang hebben gedomineerd als het gaat om de kwaliteit van de camera, lijkt dit de laatste jaren steeds dicht bij elkaar te kruipen. Met meerdere camera’s die varianten tussen de 10 en 12 megapixel is deze Samsung een absolute topper te noemen. Naast de camera’s is ook de software van grote invloed op de sterke camera prestaties van de Galaxy S22 Ultra. Samsung heeft de optische beeldstabilisatie, digitale beeldstabilisatie én de beeldverwerking. Je merkt dit vooral bij het inzoomen.

Google Pixel 6 proGoogle Pixel 6 pro

De laatste in deze lijst is het toestel van Google. Wanneer we puur en alleen kijken naar de toestellen van Google op basis van fotografie, dan zijn ze een geduchte concurrent van Apple en Samsung. Met de maar liefst 50 MP hoofdsensor zorgt dit toestel voor uitstekende foto’s. De kleuren die de Google Pixel 6 pro weet vast te leggen zijn bewonderenswaardig. Daarnaast heeft het toestel een groothoeklens van maar liefst 114 graden en beschikt deze over een 48 MP telelens. De Pixel 6 Pro haalt voordeel uit software die je op andere toestellen niet terugvindt. Magic Eraser kan ongewilde aspecten van een foto verwijderen.

Tot slot

Zoals je kunt zien heeft ieder toestel zijn eigen USP. Dat maakt het dat het kiezen van een geschikt toestel een enorm persoonlijke kwestie is. Het is aan jezelf te bepalen wat voor jou van belang is, zodat dit uiteindelijk de doorslaggevende reden kan zijn waarom jij kiest voor een Apple, Samsung of Google smartphone.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *