Dotrix

De Beste Achtergrondsystemen voor een fotograaf

Een achtergrondsysteem is belangrijk voor elke fotosessie zelfs in de studio. Niet alleen de motieven zijn bepalend voor een geslaagd beeld. Ook de keuze van het perfecte decor. Zo worden de portretfotografie veel verschillende omgevingen gebruikt. Een wit of effen gekleurd achtergrondsysteem wordt gebruikt voor biometrische beelden, maar ook met de chroma-sleuteltechniek voor het bijsnijden van de personen. Voor familieportretten daarentegen is een gekleurde achtergrond of een decoratie met motieven een goede keuze gebleken. Reclame- en productfotografen daarentegen gebruiken de realistische afbeeldingen van de “Floor Drops”.

Er is een uitgebreide selectie van achtergronden, gemaakt van verschillende materialen:

  • papier
  • chroma-toets
  • stof met patroon of gewoon effen
  • vinyl
  • kleurenfolies
  • opvouwbare achtergronden

Achtergrondsystemen van sterk papier zijn praktisch en stabiel

Een papieren achtergrond is net zo populair voor productfotografie als voor portret- of modefotografie. Vergeleken met een stoffen achtergrond heeft het voordeel dat het stabiel is en niet gemakkelijk uit positie kan worden gebracht, zelfs niet door windmachines. Deze ”studio background” wordt geleverd op een rol met een stabiele kartonnen kern waarvan je deze eenvoudig kunt afrollen. Het voordeel van de rol is dat je een beschadigd of verkleurd onderdeel gemakkelijk kunt verwijderen en zonder problemen kunt vervangen door het opnieuw af te rollen. De papieren achtergronden zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Een kleurenwaaier kan je helpen bij van de juiste tint voor je project en kan meestal gratis worden besteld bij de fabrikant. Dankzij de niet-reflecterende eigenschappen wordt de studioachtergrond van papier door veel fotografen gebruikt.

Falcon Eyes
Achtergrond Systeem B-78RH voor Papier Rol
96,00
Bresser
Achtergrondrol op Papier - SBP32 - 2.72x11m - Polar White
Bresser
Achtergrondpapier op Rol - SBP10 - 1.36x11m - Chromakey Groen
52,95
Bresser
Achtergrondpapier op Rol - SBP25 - 1.36x11m - Foto Grijs
52,95
Bresser
Achtergrondpapier op Rol - SBP02 - 2x11m - Zwart
62,95

Stoffen achtergronden met en zonder patroon

Een studioachtergrond van stof is eenvoudig te hanteren en met het juiste systeem snel uitgerold en klaar voor gebruik. In combinatie met de opvouwbare achtergronden kun je hem eenvoudig meenemen voor buitenopnames. Zo heb je altijd de juiste achtergrond bij de hand, bijvoorbeeld voor opnames bij de klant. De achtergrond in de effen kleurvariant is vooral populair voor portretfoto’s en productfoto’s, omdat het een nadrukkelijk rustige en zachte achtergrond in de bijpassende kleur biedt, wat de focus op het afgebeelde object bevordert en ook effectief reflecties voorkomt. Bij stoffen met motieven kun je kiezen tussen de constant perfecte kwaliteit van digitale prints en de individuele patronen van de handgedrukte stoffen, die uniek zijn. Voor een bijzonder gladde achtergrond is de achtergrond ook verkrijgbaar in extra sterke, kreukvrije stof.

Bresser
BR-F1441Achtergronddoek voor Fotostudio met Print - 1.8x2.5 - Industrieel
59,00
Bresser
Opvouwbare Achtergrond voor Fotostudio BR-FB1017 - 150x200cm
99,00
vidaXL
Achtergrondsysteem telescopisch - Aluminium - Zwart - 155 tot 300 cm
Bresser
BR-F783 Achtergronddoek voor Fotostudio met Print - 1.8x2.5 - Klassiek
69,00
Bresser
BR-I574 Achtergronddoek voor Fotostudio met Print - 1.8x2.5 - Abstract
69,00

Chroma key, de groene schermtechnologie

Het bijsnijden van objecten en mensen maakt deel uit van de dagelijkse routine van elke professionele fotograaf. Het object is gefotografeerd tegen een monochroom groene of blauwe studioachtergrond. Daarna wordt de kleur tijdens de nabewerking uit het beeld verwijderd. Deze zogenaamde chroma key-techniek wordt ook veel gebruikt in film- en televisieproducties. Er zijn speciale chroma stoffen die verbeterd zijn voor de techniek van bijsnijden. De groene Chroma key-achtergrond wordt vaak gebruikt in de personenfotografie, omdat deze kleur relatief zelden wordt gebruikt voor kleding. Er is dus geen risico op het verwijderen van delen van het onderwerp wanneer je de groene kleur van de achtergrond vervangt door transparantie.

Grandecom
® Pro Greenscreen Set - Met achtergrond systeem - Chroma Key - Twitch - Tik Tok - Youtube - 200x200cm - Verschillende...
Bresser Optics
Bresser Y-9 achtergronddoek 2,5x3m Chromakey groen
37,50

Achtergrondsystemen met motieven

Vooral in de portret- en personenfotografie wordt gebruik gemaakt van een studioachtergrond met motieven. De bijzondere enscenering, bestaande uit een of meerdere personen, kan door deze achtergronden extra worden benadrukt. Trouwfoto’s, familiefoto’s of zelfs portretten kunnen individueel worden geaccentueerd. Zelfs portretten van kinderen worden gemakkelijk en ideaal geënsceneerd met een speciale studioachtergrond. Je kunt kiezen uit het uitgebreide aanbod aan achtergrondmotieven en het geeft je klanten de mogelijkheid om hun eigen ideeën verder te individualiseren tot het perfecte beeld.

Vloerdruppels, de fascinatie voor details

Voerdruppels of floor drops zijn bijzonder gedetailleerde en levensechte studioachtergronden die vaak een vloer of muur weergeven. Ze worden vaak gebruikt in product- en modefotografie als vervanging voor wanden en vloeren. Dit om de opnamen realistisch te laten lijken en ze een bijzondere expressie te geven. De hoogwaardige polyester matten van 240 cm × 240 cm hebben een achterzijde van anti-sliprubber en kunnen eenvoudig worden opgerold voor transport.

Kleurenfolies voor schijnwerpers en buitenschijnwerpers

Een gekleurde folie als studioachtergrond is gemaakt van polyester en kan eenvoudig op maat worden gesneden voor je object. De folies zijn hittebestendig en de kleuren hebben een hoge lichtsterkte. De polyesterfolie is ook geschikt voor stroboscopen.

Vinyl achtergrond voor permanent gebruik

Als je een degelijke achtergrond nodig hebt voor je fotostudio, moet je het vinyl achtergrondsysteem eens van dichtbij bekijken. Het is uiterst robuust, gemakkelijk afwasbaar en heeft een lage reflectie. Het vinyl is gemonteerd op een stabiele kartonnen kern en kan ideaal worden bevestigd aan een veerkrachtig achtergrondsysteem. Zo krijg je een perfecte achtergrond, bijvoorbeeld als je vaak met de chroma key techniek werkt of een pure witte achtergrond nodig heeft voor je productfotografie.

Studio achtergrond in een set

Er zijn goede set aanbiedingen op de markt tegen een gunstige prijs. Of het nu gaat om een stoffen achtergrond met bijpassend systeem, meerdere kleuren in combinatie met elkaar of de complete set met studiolampen en achtergrondsysteem bij de juiste aanbieder kun je het allemaal bestellen.

Nedis
Achtergronddoek voor fotostudio | 1,90 x 2,95 m | wit
vidaXL
Fotostudio set met 5 achtergronden en verstelbaar frame
74,00
Neewer
Fotostudio set | Fotografie | 2x Softbox | 2x Reflector | 3 Kleuren achtergrond
vidaXL
Softbox met LED-lamp inklapbaar 40x34x37 cm kunststof wit
Geen.
FOTOSTUDIO ACHTERGROND SET VAN 3 KLEUREN ZWART WIT EN GROEN
79,95