Dotrix

De Beste Studioflitsers voor je studio

€249,00
Meer info
Premium keuze
Godox
€381,00
Meer info
€45,99
Meer info

Studioflitsers horen tot de standaarduitrusting van elke fotostudio en zijn vooral bij portretfotografie onmisbaar. In tegenstelling tot productfotografie is continue belichting vaak niet van toepassing, omdat het voor het model ongemakkelijk kan zijn om direct en permanent in het licht te kijken. Dit is allesbehalve wenselijk is in dit genre van fotografie. Een flitsapparaat of meerdere in serie geschakelde flitslampen zijn hier de beste oplossing.

Er zijn verschillende soorten flitsers:

  • studioflitsen
  • synchrone flitslampen
  • afstandsbedieningen
  • studioflitsers voor verschillende taken

Voor fotografen die op zoek zijn naar een studioflitser, worden verschillende gesynchroniseerde componenten (studioflitser, radiotrigger, softbox, studiostatief, studiotas, etc.) gecombineerd tot complete studioflitser systemen. Afhankelijk van je budget, benodigde apparatuur en vermogensklasse kun je ook de juiste studioflitser kiezen.

Studioflitser voor beginners

Voor beginners in de fotografie die geïnteresseerd zijn in een studioflitser, zijn er interessante mogelijkheden. Hobbyfotografen kunnen beginnen met studiofotografie met een goedkopere flitser en een fotostudio opzetten voor minder dan 400 euro. Zelfs goedkopere flitsers zijn veelzijdig inzetbaar. Hier kunnen fotografen kiezen voor de 1-flitserset of voor een flitser met twee of drie flitskoppen.

Falcon Eyes
Studioflitsset SSK-2200D met Tas
279,00
Falcon Eyes
Studioflitsset SSK-3150D
379,95
Godox
Studio Smart Kit 250SDI-D
381,00

Studioflitser set voor ambitieuze (hobby)fotografen

Een hoogwaardige studioflitser is het belangrijkste onderdeel van de studioapparatuur. Ambitieuze amateurfotografen maken gebruik van robuuste toestellen die ontworpen zijn voor gebruik in de fotostudio. Interessante flitsers met accessoires in een set zijn verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor productfotografie, beauty-, mode- en portretfotografie.

Of het nu gaat om studioverlichting of een studioflitser deze studioapparatuur wordt veel gebruikt door fotografen. Zelfs de instapflitser biedt insteekbare flitsbuizen en een stabiele kleurtemperatuur van 5600 K. Met de optionele adapter kun je eenvoudig een softbox en andere accessoires monteren. Grotere modellen van deze soort hebben een “Bowens-connector”, zodat je deze lichtvormers ook kunt combineren met je toestel. De flitsers voor je studio zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes en uitvoeringen. Het modelleringslicht van elk model kan worden vastgezet, afhankelijk van de helderheid van de flitser of afzonderlijk. Een flitser met een sterkte van 160 WS is ideaal voor beginners of voor het uitbreiden van een bestaande basisuitrusting. Er zijn ook compacte modellen met 200 en 300 WS. Deze zijn meestal al uitgerust met een speciale aansluiting voor je fototoestel. Professionele fotografen gebruiken ook grotere modellen met oplaadbare batterijen voor mobiel gebruik en met een vermogen van 400 Ws. Een radiografische afstandsbediening is ook vaak inbegrepen in het pakket. De professionele flitsers met 600 WS en 900 WS zijn met hun traploze instelling van de lichtintensiteit tot elke taak in staat en brengen licht in het donker, zelfs onder moeilijke lichtomstandigheden.

Godox Studio Smart Kit 300SDI-D

Meer info
Met deze studioset kun je gelijk aan de slag. De set bestaat uit 3 flitsers en 3 statieven. De flitsers hebben een vermogen van 300 watt en kunnen worden bediend met trigger. Bij de flitsers worden ook een aantal lichtvormers geleverd. Met de softbox verzacht en verstrooi je het licht, de paraplu...
€399,00

Centraal gestuurde radiotrigger en radio-ontvanger

De betere studioflitser is ontworpen op gebruiksvriendelijkheid, met een eenvoudig te begrijpen en overzichtelijk bedieningspaneel. Met de sync-aansluiting kunt je meerdere apparaten koppelen, zoals bijvoorbeeld je spiegelreflexcamera of je studiolampen. Deze kunnen worden bediend met een bedrade afstandsbediening of met de handige infrarood-afstandsbediening voor de “hot shoe”. De bedrade afstandsbediening verlengt het bedieningspaneel van de flitser zelf naar de afstandsbediening, waardoor deze met zijn vijf meter kabellengte veel gemakkelijker te bereiken is. De infrarood-afstandsbediening daarentegen bestaat uit een trigger die tot tien apparaten kan bedienen en de individueel beschikbare USB-ontvangers voor elk model zijn al uitgerust met een ontvanger, dus het enige wat je hoeft te doen is de zender achteraf aan te passen. Het is dus niet nodig om rond de studio te gaan om de units af te stemmen. Bovendien worden alle flitsen nu rechtstreeks gestuurd. Bevestig de afstandsbediening gewoon aan de accessoireschoen van de camera.

Optimaal gecombineerde componenten

Als je je fotostudio wilt uitrusten met een studioflitser of een compleet systeem, gebruik dan een set met perfect op elkaar afgestemde componenten. Ze bieden je al wat je nodig hebt voor je speciale taken. De portretten-set bevat twee flitsen met de bijbehorende statieven. Ook inbegrepen zijn extra reflector-kappen om de indirecte verlichting te garanderen en twee praktische radiotriggers die zorgen voor een synchrone activering van de apparaten. De beste sets bieden je drie studioflitsen met elk 300 WS. Daarnaast kun je flexibele statieven aanschaffen met een hoogte tot 300 cm en een draagvermogen van meer dan zes kg. Dankzij de bijgeleverde draadloze afstandsbediening voor de flitsschoen van de camera kun je alle instellingen voor maximaal tien units uitvoeren en bovendien de flitser activeren. Een professionele opnametafel wordt verlicht door twee 300 WS-studioflitsen, die je ook kunt bedienen met de draadloze afstandsbediening. Softboxen en statieven zijn meestal inbegrepen. Als je buiten je studio wil gaan fotograferen, zijn er ook speciale sets aan, die alle belangrijke onderdelen bevatten en ook gemakkelijk in een praktische tas kunnen worden vervoerd.

Accessoires voor elke behoefte

Een studioflitser alleen kan echter niet voor de perfecte verlichting zorgen. Je hebt accessoires nodig voor de juiste uitlijning en afstelling van de lamp, ook voor het synchroniseren, activeren en op afstand afstellen van je flitsers … Het is belangrijk om de juiste beschermkappen te hebben, die effectief voorkomen dat de apparatuur per ongeluk wordt beschadigd.