Dotrix

De Beste Studiolampen voor je Fotostudio

€189,00
Meer info
€349,00
Meer info
€49,95
Meer info

Bij het werken in een fotostudio zijn de juiste studiolampen belangrijk voor de kwaliteit van het resultaat. Zonder gerichte en doordachte verlichting bereik je maar middelmatige resultaten die ondanks een uitstekende uitrusting niet overtuigend zijn. De ideale fotostudio verlichting is echter afhankelijk van vele factoren. Afhankelijk van welke motieven je wilt weergeven, moet het licht dus worden aangepast aan de situatie. Softboxen zijn bijzonder geschikt voor zacht en diffuus licht. Voor gerichte spotverlichting kun je ook werken met reflectoren en continu licht. De apparatuur moet ook veilig en stabiel worden gemonteerd. Het gebruik van hoogwaardige lampstatieven in verschillende maten is daarom een mustt.

Verschillende soorten fotostudio verlichting, aangepast aan het toepassingsgebied

De mogelijkheden van studiofotografie lijken eindeloos. Het maakt niet uit of je je studio wilt uitrusten om je hobby van fotografie op een meer professionele manier te benaderen of dat je een professionele fotograaf bent: De juiste apparatuur moet beschikbaar zijn om aantrekkelijke foto’s in hoge kwaliteit te produceren. De belangrijkste factor in de fotografie, zowel binnen als buiten, is het licht. In een fotostudio moet je dus kunstlicht gebruiken om voldoende lichtintensiteit te garanderen. Of het nu gaat om productfotografie of de productie van mooie portretten, onaantrekkelijke schaduwen bepalen vaak het succes of het falen van het motief.

Continu licht en gebiedsverlichting de basis van succesvolle fotostudio verlichting

Met een permanente verlichting vorm je de basis voor een doelgerichte en uitgebreide verlichting van de hele ruimte. De kleurtemperatuur van de gebruikte lampen is hierbij bepalend. Van warm wit tot een blauwachtige en koele toon. Het kan kunt een beslissende invloed hebben op de sfeer en het visuele effect. Kelvin-waarden tussen 5300 en 6500 zijn bijvoorbeeld geschikt voor portretten, en deze waarden worden ook bij natuurlijk daglicht bereikt. Daglicht- of led-oppervlakteverlichting is bijzonder geschikt voor dit soort fotografie. De gewenste sfeer kan zo goed mogelijk worden bereikt en het object kan perfect in scène worden gezet. Dit type studioverlichting is verkrijgbaar in verschillende maten en wattages. Je kunt ook kiezen voor een complete set voor je studioverlichting.

Elke fotograaf die bekend is met productfotografie zal vroeg of laat te maken krijgen met het gebruik van paneelverlichting. Dit is een professionele studiolamp met koud licht, waarvan het licht wordt verspreid over een groot gebied en verspreid over objecten en mensen. De bijzondere vormgeving van de paneelverlichting is het grootste voordeel: door de opstelling van de verlichtingsarmaturen kan elk object vakkundig in scène worden gezet. Voor studiofotografie is het omgevingslicht dan ook onmisbaar en mag het in geen enkele apparatuur ontbreken.

Klassieke paneelverlichting met daglicht voor hoogwaardige resultaten

Als je je studio wilt uitrusten met bijzonder natuurlijk licht, moet je daglichtpanelen aanschaffen. Je krijgt de beste verlichting tegen een redelijke prijs en je profiteert van een authentieke belichting van je foto’s. Zelfs kleine panelen met 48 watt kunnen hoogwaardige resultaten opleveren. Maar ook voor grote studio’s zijn er geschikte producten. Met de XXL-studiolamp en zijn 660 watt kun je je fotoresultaten tot een belevenis maken. Er zijn ook traploos regelbare 330 watt lampen, die ideaal zijn voor het verlichten van alle objecten in de fotostudio.

Falcon Eyes
LED Lamp Set Dimbaar DV-384CT-K2
180,00
Dörr
Flexible LED Panel Daylight FX-3040 Bi - Color
199,00
Dörr
Flexible LED Panel Daylight FX-4555 DL
377,99

Led-paneelverlichting als perfecte aanvulling

De led-studioverlichting wordt steeds vaker gebruikt door fotografen. Want of het nu gaat om productfotografie, portretten… led-lampen zijn veelzijdig. In tegenstelling tot veel conventionele studiolampen heeft een led-fotolamp enkele voordelen. Led-lampen worden gekenmerkt door een aanzienlijk lager energieverbruik, een nauwkeurige regeling van de lichtsterkte, een lage warmteontwikkeling, een goede en gelijkmatige verlichting en een langere levensduur. Dit komt de fotograaf ten goede als hij in een fotostudio fotografeert.

Het licht kan veel beter gedoseerd worden dan bij fotolampen met schakelstappen. Het lagere stroomverbruik door de led-technologie maakt het gebruik van oplaadbare batterijen zonder problemen mogelijk. Er zijn dus geen obstakels voor het mobiele gebruik van led-verlichting, bijvoorbeeld voor fotoshoots in de buitenlucht. Het vaak lagere gewicht zorgt ook voor een goede beweeglijkheid van de led-studioverlichting. De soms hogere aanschafprijs van een led-fotolamp betaalt zich met dit fotostudio-accessoire terug door de langere levensduur. Er is geen behoefte aan een tijdrovende vervanging van de verlichting door reservelampen.

Verschillende types led-verlichting

LED-oppervlakteverlichting

De led-oppervlakteverlichting is een speciaal fotolicht met een relatief groot lichtoppervlak. Aan de ene kant zijn er de professionele lampen met metalen behuizing, die ook de harde dagelijkse routine zonder problemen doorstaan. Aan de andere kant is er de semi-professionele serie met gewichtsbesparende kunststof behuizing. Beide productlijnen worden aangeboden met 600, 900 en 1200 Leds om de kleurtemperatuur te veranderen (tweekleurige modellen).

Falcon Eyes
LED Lamp Set Dimbaar DV-384CT-K2
180,00
Merkloos
Led floodlight 10W - Led schijnwerper - Led bouwlamp - Led verstraler - Groot oppervlakte fel licht - Wit led licht -...

LED-ringlicht

In de soort led-ringverlichting kun je als fotograaf terugvallen op verschillende producten. Je kunt een led-ringverlichting gebruiken voor bijvoorbeeld productfotografie of voor portretten. Voor grotere objecten zijn er modellen met een buitendiameter van bijna 50 cm. De ringverlichting is dimbaar en heeft een flexibele zwanenhals. Een “softdiffusor” voor zacht licht is als accessoire verkrijgbaar. Optioneel kan een diffusor voor zacht licht of een oranje filter voor het wijzigen van de kleurtemperatuur worden gebruik. Ringverlichting kan worden gebruikt met oplaadbare batterijen en wordt geleverd met een innovatieve statiefbevestiging en een filterset.

Nanlite
Halo 14 LED Ringlamp
129,00
Elgato
Ring Light
199,00
Dörr
SL-480 LED Studio Ring Light Kit
199,00