Review: Fujifilm Instax Mini

Review: Fujifilm Instax Mini

Creëer de mooiste tastbare herinneringen met de Fujifilm Instax Mini!

De meeste mensen vinden foto’s maken het leukste wat er is. Gezellig met familie tijdens de feestdagen op de foto om waardevolle herinneringen te maken met zijn allen, dat is iets waar veel mensen voor tekenen. Niemand heeft immers het eeuwige leven, en het is fijn als de momenten die nog wel samen zijn goed worden vastgelegd. De ideale manier hiervoor is door het maken van foto’s. Deze kan je uitprinten maar ook natuurlijk digitaal bewaren: het is maar net waar je zelf de voorkeur aangeeft. Deze flexibiliteit is handig, omdat er dan voor ieder wat wils bij zit. Een product dat onmisbaar is voor iedereen die van herinneringen maken houdt, is de Fujifilm Instax Mini.

Dit is een “polaroid-style” instant camera, wat betekent dat de foto’s na het maken er gelijk uitrollen. De foto’s worden dan gelijk ontwikkeld, dus je hoeft niet later bij een drukkerij aan te kloppen om foto’s uit te laten printen. Alles is klaar binnen een handomdraai! Dat is een van de vele voordelen van de Fujifilm Instax Mini. Hieronder worden nog meer redenen aangestipt waarom de Fujifilm Instax Mini een essentieel product is. Ben jij benieuwd naar deze review van de Fujifilm Instax Mini? Lees dan snel verder!

Gebruiksvriendelijke fotocamera

De Fujifilm Instax Mini is een zeer gebruiksvriendelijke camera. De camera beschikt over diverse opties, maar die spreken allemaal voor zich. Je stopt allereerst een aantal batterijen in de camera, omdat deze batterijen de accu van de camera vormen. Je kan vervolgens de camera aanzetten met een aparte knop, en dan komt de lens van de camera naar buiten. Deze is normaal gesproken ingeklapt, zodat de camera goed beschermd blijft. Zo hoef je niet bang te zijn dat je camera na een paar keer gebruiken al kapotgaat, het is een stevige camera die optimaal beschermd wordt door het unieke design van de Fujifilm Instax Mini.

Als je foto’s wil afdrukken kan je een rolletje met fotopapier in de camera stoppen. Je kan 10 foto’s per rolletje maken, en de camera telt zelf af zodat je dit niet zelf hoeft bij te houden. Je hebt waarschijnlijk wel wat anders aan je hoofd als je op zoek bent naar de perfecte foto, dus dat is absoluut mooi meegenomen. Als je een foto wil maken, dan druk je rechts op de knop aan de voorkant van de camera. Dan wordt de foto genomen en dit gaat gepaard met een felle flits, zodat de foto zo goed mogelijk tot zijn recht komt. De Fujifilm Instax Mini heeft bovendien een automatische scène-herkenning en dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat de beste lichtval voor de foto wordt uitgemeten. De perfecte foto was nog nooit zo dichtbij!

Verschillende standen zodat je zelf kan experimenteren

Als je denkt dat de Fujifilm Instax Mini je al het werk uit handen neemt, dan heb je het mis. Je moet als fotograaf nog wel wat instellingen aanpassen, afhankelijk van de situatie die je wil fotograferen. Als je graag een foto van wat dichterbij wil maken, dan kan je zelfs inzoomen met de Fujifilm Instax Mini! Daarnaast is het kader van de foto best wel klein, dus je moet goed nadenken wat je allemaal op de foto wil hebben. Je dient als fotograaf dus zeker nog wat zaken te ondernemen om op deze manier een creatieve foto af te leveren. Daarnaast worden er ook verschillende lenzen bij de Fujifilm Instax Mini geleverd. Zo is er een aparte lens om selfies te maken, die ervoor zorgt dat je zo flatterend mogelijk op de foto komt te staan. Niks is zo vervelend om als een spook op een foto te staan. De Fujifilm Instax Mini voorkomt dit. Iedereen is een glazende parel op een foto van de Fujifilm Instax Mini!

fujifilm instax mini

Een echte eyecatcher

De Fujifilm Instax Mini is niet alleen een heel handig apparaat, de fotocamera ziet er ook nog eens geweldig uit! Het is een echt snoepje, en de camera wordt ook in diverse kleuren geleverd. Zo is er ongetwijfeld een camera die aan jouw eisen en wensen voldoet. Zo heb je een schattige lila camera, maar ook een stoere blauwe of felle rode camera zijn van de partij. Zo’n camera is dus ook een geweldige toevoeging voor aan je interieur, een origineel meubelstek dat direct de aandacht trekt! Jouw visite zal positief verrast zijn door deze originele woonaccessoire. En zeg nou zelf, een foto met deze Fujifilm Instax Mini is toch de ideale afsluiter van zo’n gezellig bezoekje?!

Je hebt maar één kans

Het feit dat je maar een kans hebt, bespaart je natuurlijk wel tijd maar het is ook een nadeel. Als je bijvoorbeeld net even een andere kant op kijkt of nog eventjes in een andere houding wil gaan staan, is de kans groot dat de foto verpest is door de beweging die erin zit. Dit zorgt er wel voor dat het een realistische foto is waar iedereen zo natuurlijk mogelijk opstaat, dat is wel weer een voordeel. Geen opsmuk, gewoon een liefdevolle en warme foto. Het fotopapier waar de foto’s op gedrukt worden die met de Fujifilm Instax Mini gemaakt worden, is helaas best wel prijzig, dus het is wel verstandig om een beetje aandacht te besteden aan de compositie van de foto. Een tip is om niet in het wilde weg foto’s te schieten, maar op bijzondere momenten slechts een fotootje te schieten die dat moment spectaculair kan vastleggen.

De Fujifilm Instax Mini is dus een prachtig apparaat, voor jong en oud! Het is geen ingewikkeld digitaal apparaat waar je eerst een dikke handleiding voor hebt moeten lezen, het is een zeer makkelijk fotocameraatje waar je snel mee uit de voeten kan. Als je belangrijke herinneringen wil koesteren, is het hét apparaat waarmee je dit op een eenvoudige manier kan doen zonder al te veel poespas. Trakteer jezelf op deze innovatieve camera of verblijd een van je dierbaren ermee. De Fujifilm Instax Mini valt bij iedereen in de smaak, dus daar hoef je in ieder geval niet wakker van te liggen. Wanneer sla jij je slag?!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *